1 augusti 2014

Återkoppling "Min Budget är inte din Budget" Summering Juli månad!

Jag postade tidigare i år ett inlägg om min budget där jag i juli månad misslyckades totalt med hänsyn till att det blev ett bilköp. Vilket gjorde att en del av mitt kapital fick användas samtidigt som vi har höjt utgifterna varje månad med cirka 2500 kr. Samtidigt så har vi ökat våra inkomster med hänsyn till sommarjobb samt lite fler timmar för tjejen.

Det blev en Fiat Freemont, där dessvärre försäkringen ligger på cirka 6000 kronor om året.

Så en summering i juli innebär egentligen ett stort minus i budgetboken. Kapitalet är nästan nere på 0 och alla aktier är sålda. Vilket med hänsyn till fallande kurser i Ratos samt Bonheur kanske var ett bra beslut.

Hösten kommer innebära ett hårt amorterande där alla skulder ska vara lösa inom 2 år vad gäller billån. Bostadslånet är inte lika akut även om det hade varit skönt att vara helt skuldfri.

Lönen som trillade in nu i slutet av juli gav oss en bra förutsättning framöver och med hänsyn till kommande löner (dubbellön) så ska vi iallafall kunna amortera 100 k innan året är slut.

Mvh

8 kommentarer:

  1. Kanjagblirik? är frågan i titeln. Om kapitalet går till bilköp är prognosen dyster :-/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant som luppen säger. Är inte dom stora inkomsterna man blir rik på utan de små utgifterna ;-)

      Radera
    2. De små utgifterna i kombination med de sunda investeringarna ;)

      Radera
    3. Och det där är en onödigt dyr och osund investering...

      Radera
    4. Så är det alltid! Men ibland behöver man ta ett steg bakåt för att kunna ta de där 5 kliven framåt

      Mvh

      Radera
  2. Hur kan man ta ett steg bakåt och 5 kliv framåt igenom att köpa en dyr bil`?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland får man mötas halva vägen, givetvis är det så att en bil oftast om inte alltid är en dålig affär men ibland är det nödvändigt där man kan dra reflektioner som gynnar en i framtiden.

      Radera
  3. Hej alla, här kommer ett prisvärt lånerbjudande som kommer att förändra ditt liv för alltid, och ett bevis på hur jag fick ett lån för att förändra livet för min dödliga familj. Jag heter Mrs. Clancy Dexter Jag bor i USA Florida och är jag en glad kvinna idag? Jag tänkte för mig själv att alla lånegivare skulle kunna ändra Brokes och min familjs liv, jag skulle hänvisa alla som letade efter ett lån till dem. De gav mig och min familj lycka. Jag behövde ett lån på $ 250 000,00 för att starta mitt liv igen som änka med tre barn. Jag gick till det här företaget som lånade ett ärligt och gudfryktigt onlinelån som hjälpte mig att få ett lån på $ 250 000,00. . Dollar, de är faktiskt Guds rädsla människor, som arbetar med ett ansedd låneföretag. Om du behöver ett lån och är 100% säker på återbetalning, vänligen kontakta dem och låt dem veta att Ms. Clency hänvisade dig till dem. Kontakta via e-post:
    happyday99loanfirm@gmail.com

    SvaraRadera