30 mars 2014

Har Snålmånaden havererat? Kanjagblirik besökte Ullared och satte kaffet i halsen redan på parkeringen.


Fler och fler där ute börjar levererar inlägg om snålmånaden och dess ibland minimala utnyttjande av sin lön. Snåljåpen däremot försöker levererar andra tongångar och tycker att vi ska haka på en månad av konsumtion en så kallad reverse snålmånad. Nåt som jag och definitivt inte min privatekonomi mår bra av just nu, därav kommer jag defintivt avstå

Själv fick jag uppleva konsumtion i dess mest bisarra form då jag och tjejen av någon märklig anledning befann oss på Gekås i Ullared tidigt en lördag morgon. Inte nog med att det var en dag då gekås själva inte rekommendera folk att komma p.g.a. mycket folk osv utan det var även en lönehelg med ett otroligt fint väder. Vilket av någon anledning lockar mer folk till Ullared än till någon strandsand på västkusten. Gekås rekommendera att man ska undvika regniga dagar varför jag då undrar hur det kommer sig att det var mer kundvagnar i trafik mellan hyllorna inne på Gekås än det är bilar i rusningstid i stockholm en solig dag som denna.

Det hela får mig att dra paralleller till en del videoklipp som man kan se från Asien och dess ibland bisarra korsningar. Jag kan direkt säga att här var det värre, tydligen gjorde avsaknaden av att det gör ont att krocka med bil att man med sin kundvagn istället för att vara metodiskt och tog kloka beslut snarare kördes snabbare, tog genvägar, gjorde plötsliga stopp eller den absoluta favoriten en plötslig 180 graders sväng där individen såg helt frågande ut när man plötsligt hade en vagn framför sig i sin färdriktning. Jag är helt övertygad att individens första tankar var "Vad i helvete gör du i min färdriktning?"
De få gånger någon sa ursäkta så blev man nästan helt lyriskt och funderade på om det kanske fanns hopp för mänskligheten men den tanken slogs snabbt undan då en annan kundvagn utan förvarning dundrar in i en och fortsätter frammåt som om man var nån form utav sarg.

Varenda individ tycktes tänka samma tanke eller den egentliga icke existerande tanken att "ähh det kan inte vara så mycket folk på Gekås" Ungefär samma resonemang som jag själv förde då jag inte kom in på Skatteverkets sida för deklarationen tidigare i Mars. "Vem fan är det som sitter och försöker logga in på skatteverket? har folk inget liv?" När man själv satt där kl 4 efter jobbet och försökte få reda på om det blir några pengar tillbaka.

Som man ibland kan säga "Vädret var iallafall fint" Ja för det var definitivt det enda positiva av att åka till Ullared en lönehelg i Mars
På Gekås hemsida läser jag följande "Längsta kön någonsin inträffade den 30 oktober 2010. Kön var då 1,4 kilometer lång. "

Jag skulle ha stannat hemma!

5 kommentarer:

 1. Arbetade på Gekås för ett par år sedan. Rekommenderar starkt att aldrig åka dit på helger oavsett månad. Vardagar efter jobb eller liknande är mycket bättre. Helgerna på Gekås är katastrofala, även för medarbetarna ;) mvh Karl Eliot

  SvaraRadera
 2. Jag måste säga att jag itne förstår varför du satt igång snålmånanden om du inte ens fullföljer den. Kan lika gärna döpa den, en månad med mig. Då du inte alls verkar snåla på något eller ha någn ekonimisk tanke.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag var mest där som sällskap d.v.s. fick köra kundvagnen. Vi har ganska nära dit vilket inte heller gör att drivmedel blir så dyrt. Jag har en tanke och har lagt en budget som jag håller även om det är så att vissa poster byts ut eller försvinner så kommer jag få en ökad sparkvot den här månaden. Samtidigt ska man vara medveten om att jag bara styr över min ekonomi och inte min flickväns därav besöken på IKEA samt ullared.

  Jag ligger idag på en garanterad sparkvot på 46 % med möjlighet till 65% och det är helt OK för mig. Jag kommer inte kunna leva och spara som miljonär innan 30 men har blivit mer medveten om konsumtion som att äta ute, köpa billig mat och köra bil mindre sällan.

  Att man ibland måste bjuda på sig lite som mitt inlägg ovan har lite med snålmånaden att göra i sig. Jag lagar fortfarande billiga matlådor samt köper inte något onyttigt.

  Att sätta höga krav på sig själv ser jag som en fördel.
  Fortsätt gärna att läsa och komma med synpunkter, jag har definitivt mycket att lära, men nånstans måste man börja och det är just det som jag har gjort.

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Kul att råka hamna på IKEA och GEKÅS som inledning på snålmånaden:-) Ställen som jag inte ens hamnar på en vanlig månad:-)

  Kanske en idé för en docusåpa att sätta en snåljåp på GEKÅS i en månad och se om hen kan låta bli att spendera pengar:-)

  SvaraRadera
 5. Rekommenderar starkt att aldrig åka dit - dagens sanning!

  SvaraRadera