6 mars 2015

Sålt av Bonheur
Efter mycket om och men så valde jag att sälja av hela mitt innehav, förlusten blev dryga 2000 kr.
Rapporten som kom tidigare i år var i mina ögon fortfarande positiv, däremot tror jag att mina pengar gör mer nytta någon annanstans.

Det som ligger i risken framöver är kontrakten på flertalet av riggarna, eftersom FOE fortfarande utgör en stor del av Bonheur så blir risken dessutom större.
Rekommenderar Vägen till Frihets inlägg om FOE och Bonheur  samt investerarens tankar om bolaget

En av de större anledningar till att jag sålde av innehavet var att jag låg väldigt tungt i bolaget och med hänsyn till andra bloggare och deras innehav i Vardia så valde jag att först minska radikalt för att senare samma dag sälja av även det sista. I framtiden gäller det att sprida riskerna betydligt mer.

Ni som äger bolaget, vad är era åsikter om framtiden?
4 kommentarer:

 1. Köpte själv in några aktier nu när priset är lågt :-) Är dock inget företag jag investerat några större pengar i. Lagt det i min chans portfölj där jag har några bolag som jag tror kan gå bra på sikt men inte just nu. Köpte även en liten post Vardia och Mr green när priset var lågt. Det sista bolaget jag har är Matse. Matse har för övrigt gått bäst av dom hittills med en uppgång på över 20 %. Inköp 10.80kr st. Har tänkt köpa in totalt 10 chans bolag och hoppas på att något går riktigt bra i längden :-) Annars satsar jag mest på Indexfonder, Handelsbanken och har en liten post Telia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var tyvärr tvungen att sälja för att sprida riskerna. Få se om det blir aktuellt längre fram att köpa in sig igen.
   Vad får dig att köpa in i Vardia?

   Mvh

   Radera
 2. Jag har under början av året ökat min position i Bonheur, bolaget fortsätter sin resa att balansera innehaven i portföljen,

  Min investeringshorisont i BON är dock 6+år, Jag beskriver min syn på de separata innehaven här under:

  FOE: Det klart största innehavet går fortfarande bra(sett till prislappen på bolaget), kontrakten för två riggar ligger hotade under året, tre om vi räknar med 2016, Men en ny rigg (den betydligt mest lönsamma) kommer in under 2015 och kommer addera intäkter, CAPEX bördan kommer minska under 2016 och det fria kassaflödet kommer öka, och skuldsättningen går ner, bolaget är fortfarande mycket lönsamt utan de riggarna som ligger i riskzonen så en NE risk ser jag som mycket låg trots ökad skuldbörda

  Norges explorationaktivitet bedömer jag kommer fortsätta med hög aktivitet, Barents hav kommer vara en stor bidragande orsak till detta i takt med att oljepriset stiger under dom kommande tre åren (i min modell 80$ YE 2017)

  Renewables: Området står i dagsläget endast för 7-8% av intäkterna med 12% av EBITDA, EBIT nivån lär fortfarande ligga runt 20%,. Renewabels kommer fortsätta ha det tufft i England med dessa låga elpriser vi ser efter fallet på priset på Natursgas, men bör fortfarande uppvisa goda kassaflöden, Portföljen är full av nya projekt, där Offshore projekten är dom mest intressanta, Synergierna man kan nå med de nya Windcarrier skeppen är lockande här. Jag hoppas att en byggnation kan börja 2016 när båda skeppen står utan arbete. detta är dock bara en gissning.

  WindCarrier: Det mest spännande segmentet, Windcarriers lönsamhet och potential visar sig tydligt under 2014 med en omsättningsökning på 50% och en EBIT marginal på 20%. Har finns det kanske inte så stor tillväxt kommande år utan flera skepp, men detta dotterbolag har balansräkningen att beställa flera skepp om behovet uppstår. Jag tror dock gruppen avvaktar till 2016 (om efterfrågan finns)

  Cruise: En riktig surdeg, jag önskar att bolaget hade gjort sig av med detta dotterbolag, i bästa fall kan dom nå en 10% EBIT marginal om ett par år, men jag ser inte riktigt vitsen att fortsätta äga denna verksamhet, även om den säkerligen är svårsåld med det svaga resultatet Cruise har visat historiskt. Viss fördel är det under 2015 med lägre bränslepriset.

  Övrigt: NHST & fastighetsbolaget är i dagsläget endast 3-4% av gruppen och inget jag tittar på speciellt noga.  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att långsiktigt så är det en bra affär, eventuellt köper jag in igen senare. Vad har du för GAV i bolaget?

   Mvh

   Radera