19 februari 2015

Resultatet av Köksrenovering

Resultatet av köksrenoveringen som genomfördes innan Jul. Eftersom vi själva gjorde en stor del av jobbet så återstår det några få detaljer som man kan se på bilden ovan.
I ett tidigare inlägg tog jag upp kostnader med att riva ut det gamla köket och in med det nya.

Utgifter i samband med köksrenovering
 • Ikea kök med vitvaror cirka 57000 kronor
 • Rörmokare 1000 kronor
 • Elektriker 6000 kronor
 • Materiel(golv, färg osv) 8000 (planerat)
Summa:  72000 kronor

Vad gäller Materiel så drog vi över lite med alla tillbehör som vi införskaffade med tapet, golv samt ny lampa och diverse hållare till bestick i lådorna. 

Så vad fick vi för pengarna? 
I och med att vi slog ut väggen med glaspartiet så fick vi ett betydligt större kök som förmodligen i samband med att balkongen ligger där den ligger skapar ett kök som sticker ut i förhållande till de annars mycket vanliga avlånga och trånga köken som man kan se i många lägenheter.
Vad gäller vitvaror så tog vi allt ifrån Ikea just p.g.a. priset och den rabatt som just då erbjöds. Eftersom man inte sitter med en lägenhet värd flera miljoner så fick man även anpassa sig i förhållande till värdet på lägenheten. En diskmaskin lyckades vi dock få in, något som är helt klart är värt kostnaden! 


Hur såg köket ut tidigare då?

Så här såg köket ut tidigare när vi köpte lägenheten, det vi fastnade för var just möjligheten med köket, där vi ville undvika det trånga köket. 


6 kommentarer:

 1. Bra jobbat och förstår att ni är nöjda med slutresultatet! Men att riva ut ett vackert platsbyggt kök som förmodligen byggdes under 40-50-talet till förmån för ett kök från IKEA i formpressat sågspån förstår jag inte. Ert beslut men enligt mig försvann charmen.

  Läsvärt: http://www.byggfabriken.com/bloggen/index.php/2011/05/30/vackra-kok-som-numera-mestadels-ar-ett-minne-blott/

  SvaraRadera
 2. Jag förstår precis vad du säger, dock med hänsyn till att det behövdes dra ny EL in till köket för att kunna driva alla apparater så valde vi den enkla vägen.
  Sen bor vi inte i en större stad med priser över miljonen som gör det mer värt att investera i dyrare alternativ utan vi ville enbart ha ett nytt men billigt kök där vi inte gör någon förlust vid en försäljning. Samtidigt så är det nya kök som lockar på marknaden och särskilt om man vill skilja sig från mängden orenoverade lägenheter som ligger ute.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Ni testade inte lägga ut gamla köket på blocket och sälja det för ett par tusenlappar? Brukar alltid finnas någon som vill ha ett gammalt charmigt kök som Fredrik säger!
  Du har inte med snickare i kalkylen så då antar jag att du satte upp det själv? :)

  Blev riktigt fint och fräscht med glasväggen borta och nytt kök iaf men ser att du missat att sätta en passbit längst till höger :D ajabaja hehe

  SvaraRadera
 4. Sålde enbart vitvarorna samt diskhon. Resten åkte till tippen.
  Fick en del hjälp från far så snickare var inte aktuellt.

  Vad gäller passbiten så är jag fullt medveten om den, ska dessutom fixa passbiten på andra sidan också.

  SvaraRadera