24 augusti 2013

Flyg med SAS! eller?

Har precis inkvarterat mig på hotellet efter att ha flygit med SAS inom Sverige. Ett medveten val då jag tycker SAS ger mer tillbaka jämfört med de mer lokala bolagen som trafikera mindre flygplatser där jag i vanliga fall bruka flyga ifrån, Dessutom så låg deras flygningar bra till tidsmässigt för min del.
Jag är förövrigt på tjänsteresa vilket gör att det inte är jag som står för kostnaderna, hade varit absurt annars.

Det blir en del resande för mig i tjänsten, men det beror främst på den specifika tjänst jag har än yrket som Officer i sig.
Nu är det inte Officeryrket i sig som skall diskuteras utan SAS som flygbolag.

I sedvanlig ordning så blev det ett par tidningar vid ombordsstigning, Var bara tvungen att ta en bild på Dagens Industri efter att ha läst Ekonomiadaptens inlägg.
Tidningar uppskattas alltid, vilket bruka vara skillnaden mellan att flyga SAS mot t.ex. kulla flyg och andra små bolag. Skulle dock aldrig kunna tänka mig prenumera på Dagens Industri, tycker även att DI weekend är lite väl tunn och ointressant för min del.

Hur går det då för SAS på börsen? Man har lyckats återhämta en del av värdet sen krisen förra hösten då man var nere på 4.80 per aktier till dagens kurs på 13 kronor. Läste även att kreditbetyget stärkts.
Kommer aldrig investera i flygbranschen, tycker det är mer intressant med de olika bonusprogrammen som existerar. SAS har t.ex. sin Eurobonus, till och med så att jag funderar på att skaffa ett Eurobonus Mastercard.

Vilket bolag flyger ni med och varför? Är ni med i nåt bonusprogram?

Kan förövrigt rekommendera http://www.businessclass.se/ En mycket bra hemsida med olika flygbolag, bonusprogram. Spännande repotage från olika bolag runt om i världen.2 kommentarer:

  1. Flyger oftast med SAS, har rest väldigt mycket i mitt liv. Har mycket EB-poäng att nyttja. Trist att jag inte flyger som ungdom längre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har precis insett fördelarna med att kunna skaffa EB poäng. Kommer nog skaffa ett EB mastercard. Ungdomsbiljetterna ut i Europa är riktigt prisvärda.

      Radera