25 oktober 2013

Lönedags! och mycket annat.

Det har hänt en del, inte bara runt omkring ute i världen, med USA statsfinanser, rapportperioder och diverse riksdags debatter och omröstningar. Som man idag dessutom kan sammanfatta med orden "haveri" då oppositionen inte lyckades närvara i majoritet vid omröstningen.
Utan även i mitt liv, förutom att pengarna alltid trilla in den 25:e så är det kärvt med tid just nu, men av någon lustig anledning så går det iallafall ihop. Jag har fortsatt vara kontaktperson, vilket ger både mig och förhoppningsvis individen erfarenheter och kunskaper om olika saker, dessutom så har jag nästintill avslutat mina två första 7.5 poängs kurser för hösten mot målet att ta en kandidat examen i ekonomi. Sitter just nu och funderar om man ska fortsätta i samma tempo (100%) eller om man gå ner till antingen 75% eller 50%.
Några större erfarenheter där ute?

Idag fredag den 25:e är det dessutom lönedag för många ute i landet, mig inkluderad. Har lyckas spara en hel del, (runt 50% av lönen) vilket gör det extra kul. Återkommer med exakta siffror senare i helgen.
Vintern börjar dessutom göra sig påmind efter ett långt uppehåll, efter att träden fällt alla sina blad.
Inte alltför många veckor kvar till Jul och Nyår, sitter i funderingarna att fira Nyår på annan ort innehållandes en massa skidåkning och afterski.
Har du några tips på bra åkning, hyfsat boende och härligt klimat, hojta till!

Löneförhöjning gillar vi alla, så nu befinner sig även jag i den skaran av människor som faktiskt få högre lön på nästa utbetalning.

Högre lön är alltid välkommet!


2 kommentarer:

  1. Well done! :)
    Angående tempot tror jag att det beror väldigt mycket på dels vilken skola du läser på, din ambitionsnivå samt vilken kurs det handlar om. Många av de kurser jag har läst (samtliga på 100%) har inte krävt motsvarade studietid per vecka som de egentligen minst "ska" kräva. Jag klarade i stort sett alla tentor på första försöket, inte nödvändigtvis med toppbetyg på alla, men långt ifrån lägstabetyg på överhängande merpart.

    SvaraRadera
  2. Ambitionsnivån är egentligen att klara av kursen utan kravet att få toppbetyg, (anser mig inte ha den tid som krävs för det) Givetvis varierar förhoppningsvis betygen beroende på vilken kurs det avser.
    Det blev att fortsätta läsa 100% då kurserna som kommer inte verka alltför svåra att klara av.

    SvaraRadera