8 november 2013

Köp av bostadsrätt!

Har varit tyst här ett tag, har haft mycket att göra. Det hela har resulterat i att jag för någon dag sen skrev på kontrakt om bostadsrättsköp, med tillträde om 1 månad, under förutsättning att föreningen godkänner.
Beloppet för köpet är inte allt för mycket om man jämför med övriga landets bostadspriser, vilket gör att ett lån absolut inte var några problem att få.

Räntan idag är dessutom låg, få se hur reaktionerna blir på längre sikt nu när ECB sänkte räntan. Såg att SBAB sänkte sin fasta ränta under gårdagen.
Har varit runt hos några banker och egentligen fastnat för en bank, med trevligt bemötande, ok ränta och inga avgifter. Lånet är inte påskrivet och klart än så ska försöka pressa ner räntan ännu mera. Några tips?
Har idag haft Skandiabanken, med blev dåligt bemött och dessutom gick det inte genomföra ett lån för en bostads som säljs privat.

Jag tror och hoppas att lägenheten efter lite mindre renovering öka i värde då jag fick den hyfsat billigt,
Det är en trea på cirka 70 kvm, avgift på cirka 4000 kr/månaden.

Vilken ränta har ni idag på era bostadslån?

6 kommentarer:

 1. Jag har 0.5% "rabatt" på listpriset . Utan att veta så tror jag bankerna har en mall som tittar på din totala bild och bedömer riskprofil vilket ger dig en viss rabatt. Själv är jag bullish om att räntorna kommer att ligga lågt under en ganska lång period och har kört mix av rörlig och 2 års bindning. Lycka till med köpet.

  SvaraRadera
 2. Blivit erbjuden 0.15 i rabatt, handlar inte om en stor summa så kommer nog nappa på den räntan. Vad gäller räntorna oavsett att ECB har sänkt precis så tror jag på högre räntor framöver.

  SvaraRadera
 3. Du är skarp! Det känns om det ligger lite eftertanke bakom dina inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för orden! Tror dock att det skulle kunna gå att höja nivån här avsevärt, men som man märker på flertalet bloggar så är det svårt att få kontinuitet i skrivandet.

   Radera
 4. "Blivit erbjuden 0.15 i rabatt, handlar inte om en stor summa så kommer nog nappa på den räntan. Vad gäller räntorna oavsett att ECB har sänkt precis så tror jag på högre räntor framöver."

  Kämpa även om summan inte är så stor! Jag pratade med en mängd banker, och fick tillslut ner räntan till 0.8 över upplåningsräntan hos SEB, vilket i dagsläget ger 2,24 för 3 månaders rörlig.

  Poängtera och lyft fram att du är en säker kund för dem.

  //B2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick ner räntan lite till innan jag bestämde mig, bollade räntan mellan 2 banker och sen slog jag till. Det blev 2.55% och givetvis inget topplån som nån bank försökte trycka på mig för allt över 75%

   Givetvis drar man en lärdom över processen, som kommer vara bra att ha i framtiden på eventuella lån.

   Radera