18 februari 2015

Rapport Bonheur ASA - Sänkt men fortsatt utdelning 2015


Bonheur ASA kom med rapport idag den 18 Februari gällande Q4 samt "resultatet" för hela 2014.
Efter att Fred Olsen Energy släppte sin rapport tidigare förra veckan så var förväntningarna låga på Bonheur med hänsyn till sitt ägande i FOE. Vilket speglade sig i aktiekursen som föll ner under 70 när man dessutom från FOE valde att slopa utdelningen helt. 

  • EBITDA ökade från 4013 million nok till 4032 million nok. (+309)
  • Vinst per aktie Q4 NOK 2.2 (Q3 NOK -4.7)
  • Föreslagen utdelning 2015 NOK 2.5 
  • Utökad andel i NHST Media Group AS (54%)


Vad gäller den problemtyngda verksamheten inom Cruise sektorn så finns det fortfarande problem även om det ser bättre ut än förra året. Annars så är rapporten för mig positiv och man gör bra ifrån sig på flertalet områden med hänsyn till rådande situation gällande oljepriset. Man ska dock vara medveten att det är stora valutaeffekter inblandade som har tagit ner lite av effekten av det låga oljepriset. 

Vad händer framöver då?
Eftersom man mångt och mycket är bundet mot Oljesektorn så ser det fortsatt tungt ut även om Bonheur försöker lägga sina ägg i flertalet andra sektorer som Renewable energi och offshore wind.
Man har fortsatt en stor del av sina riggar uthyrda inom Offshore drilling vilket varar iallafall över hela 2015. Därefter ser det tuffare ut om man inte förnya kontrakten. 

Jag gillar utdelningsbolag och jag har dessutom ett hyfsat lågt GAV på cirka 70 vilket gör att jag stannar kvar eftersom jag tror det finns möjlighet till en uppsida, att man dessutom besitter en stabil kassa och fortsätter expandera inom sina andra verksamheter med fortsatt byggande av vindkraftverk på land och i vatten.

För min del innebär detta en utdelning på hisnande 850 norska kronor.

Vad är era åsikter om Bonheur och rapporten som sådan? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar