26 juli 2014

Den ständiga frågan! Ska man investera eller amortera?

Att låna pengar idag kostar nästan ingenting, med hänsyn till den låga räntan samt ränteavdraget. Vilket får följd frågan "Är det lönt att amortera idag på sina skulder?" Ämnet i fråga har varit uppe tidigare på olika bloggar som Snåljåpen samt familjen fri, men bör belysas även framöver med hänsyn till den mentalitet och höga belåning som existerar.

Anledningen varför den här frågan är aktuell för min del är att jag och min sambo tog ett billån till vår bil med räntan 4,23 % utöver detta har vi ett bolån på 2,40 % på 65% av värdet på bostaden.
Med hänsyn till den höga räntan på billånet så är det för mig ett givet val att iallafall lösa den skulden så snart som möjligt. Däremot bolånet ser jag ingen brådska med att amortera med hänsyn till värdet på bostaden kontra belåning.

Hur snabbt ska man då amortera av sina skulder? Ska man lägga nästan allt sitt kvarvarande kapital efter att räkningar blivit betalda på att amortera och således bli helt fri från alla lån i juni 2017 med en amortering på 15000 varje månad, alternativt betala av lånet på bilen och sen placera resten av kapitalet som uppstår på börsen och fortfarande behålla sitt bolån.

Jag tänker mig att summan 15000 är rimligt utifrån en snitt inkomst för hushållet på cirka 35000. Möjligheten skulle nog även finnas för att amortera 20000 men att ha en buffert är alltid bra i händelse av större utgifter.

Att ha möjligheten att sitta helt utan lån i mitten av 2017 lockar med hänsyn till halverade kostnader på utgifterna kontra dagens läge. Nu sitter vi dock på lån av en ganska låg nivå med hänsyn till många andra.

Vi kommer definitivt att öka vår amortering redan nu i höst (kan bli extra mycket med hänsyn till att jag och min sambo tjänar betydligt mer då) och försöka behålla samma höga amorteringsnivå sen får rådande läge bestämma om vi kommer att fortsätta då billånet är avbetalt med hänsyn till aktieklimatet samt om det sker några större förändringar på den rörliga räntan på bolånet.

Investera eller Amortera du?

51 kommentarer:

  1. Jag ser amortering lite som ett räntesparande med möjlighet till högre framtida avkastning. Så här: Just nu får jag 2 % evig avkastning på varje amorterad krona (jag slipper denna räntekostnad för evigt). Om räntan går upp till 5 % om ett par år blir det bra utväxling. Jag har då 5 % minskad räntekostnad på allt jag amorterat historiskt. Vet någon vilka avdragregler som gäller om 3 mandatperioder eller hur världskonjunkturen ser ut då? Som vanligt gäller det att sprida risker. Jag använder 30 % av mina sparpengar till amortering på bostadslån (belånad till 26 %), resten går till börsen. Med vänlig hälsning, Hawkear

    SvaraRadera
    Svar
    1. [REMY.CREDIT111@gmail.com]

      Behöver du lite kredit eller finansiering? Betalar inte banken tillbaka? Har du ett betalt konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg räntesats på 1%. du får lånet inom de närmaste 6 timmarna. För mer information, kontakta oss på [remy.credit111@gmail.com]

      fullt namn: .........
      Land: ..........
      lånebelopp: .............
      Lånets varaktighet: ..........
      Telefon: .............
      Yrke: ...........
      Månadsinkomst: ....
      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      E-post: REMY.CREDIT111@gmail.com

      Radera
  2. Vi betalade av vårbostad först, nu känner jag mig trygg med att ta högre risk med nära nog 100% aktier annars hade jag kanske velat ha lite räntepapper oxå men då kunde vi ju lika gärna ha amorterat de pengarna.

    SvaraRadera
  3. Vi har studielån och om ett par veckor även bolån. Bolånet har jag bett banken lägga upp på 30 år, vilket råkar sammanfalla väldigt bra med min 65-årsdag. Dagen jag går i pension SKA jag vara skuldfri, det finns en risk att mina inkomster halveras över en natt och då tänker jag inte sitta på några stora lån.
    Utöver amorteringen på bolånet så månadssparar vi i fonder och handlar aktier när fonderna kommer upp i bra summor.
    Jag tror dock att det finns många som varken amorterar eller investerar, eller om de investerar så handlar det om mycket mindre belopp än vad de hade sparat om de både hade amorterat och investerat.

    SvaraRadera
  4. Finns det ingen möjlighet för er att utöka bolånet, finns en marginal upp till 75% belåning, och därmed lösa billånet? Ni får därmed en lägre räntekostnad på bilen och kan då utöka amorteringen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi håller faktiskt på att utöka bolånet till 85% utifrån gällande värdering. Givetvis hamnar det beloppet antingen på att utöka värdet på bostaden (renovering alternativt billånet).
      Mvh

      Radera
  5. Jag håller med ovanstående. Öka bostadslånet och lös billånet direkt. Därefter hade jag amorterat ner till 50% av bostadens uppskattade marknadspris. Om räntan sticker upp finns det alltid möjlighet att sälja aktier för att lösa bolån. Själv har jag bostadslån som jag skulle kunna lösa.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. För att komma med ytterligare alternativ: sälj bilen. Om man är ung och vill få ihop ett kapital är det jättetungt med billån över huvud taget. Man kan idag köpa en rostfri bil för 5 000 kr. om ni nu ska ha bil. Sälj bilen när det blir nåt dyrt fel. Det går också att räkna på bil jämfört med hyrbil ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Givetvis har den tanken slagit mig, nackdelen är att jag har någon mil till jobbet utan möjlighet att ta kollektivt. Så någon form utav bil är en nödvändighet. Däremot skulle man kunna köpa en betydligt billigare bil.
      Det som har hänt sen inlägget skrivs är att vi har sålt vår bostad och fick in lite mindre än vad lägenheten kostade enbart i vinst. En summa som vi kan betala av hela bilen med men som vi istället väljer att spara som buffert samt investerar på börsen. Dessutom har räntan på billånet gått ner mot strax över 3 %.

      Jag tänker mig dock kunna cykla en del till våren och således spara på både slitage samt drivmedel vilket kommer ge några tusen extra i månaden.

      Mvh Kanjagblirik

      Radera
  8. Behöver du akut ett lån? Behöver du ett lån för att finansiera ditt företag eller betala av dina räkningar? behöver ett lån för en operation eller är du en kontrakt som behöver finansiera för ditt byggarbete, är du en student som behöver finansiering? behöver du ett lån till din gård Du kan få ett lån idag från vårt företag till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 5000 till $ 150.000.000 i valutan du önskar. kontakta vårt företags e-postmeddelande: - lapofunding960@gmail.com
    VÄNLIGA HÄLSNINGAR




    ____________________________________________________________________





    Behöver du akut ett lån? Behöver du ett lån för att finansiera ditt företag eller betala av dina räkningar? behöver ett lån för en operation eller är du en kontrakt som behöver finansiera för ditt byggarbete, är du en student som behöver finansiering? behöver du ett lån till din gård Du kan få ett lån idag från vårt företag till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 5000 till $ 150.000.000 i valutan du önskar. kontakta vårt företags e-postmeddelande: - lapofunding960@gmail.com
    VÄNLIGA HÄLSNINGAR

    SvaraRadera
  9. Hej jag får mitt lånebelopp på $ 20,000.00USD från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

    behöver du ett brådskande lån inom de närmaste 24 timmarna mitt namn är Mary Anne från Tyskland får jag mitt lån från REMY FINK COMPANY utan stress eller fördröjning om du behöver ett brådskande lån nu utan dröjsmål email han på EMAIL: {remy.credit111@gmail.com}

    maila honom nu för ett snabbt lån EMAIL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

    Gud välsigne dig herr REMY FINK

    SvaraRadera
  10. Czy potrzebujesz pilnej pożyczki, aby rozwiązać problem finansowy i rozpocząć działalność gospodarczą lub zwiększyć usługi biznesowe? Więc nie zostawiaj tej okazji, by cię omijać. Proszę, to jest dla poważnych umysłów i bogobojnych ludzi. Jeśli tak, skontaktuj się z nami przez e-mail: barclaysnationwideloancompany@gmail.com
    WhatsApp: +33753926689

    SvaraRadera
  11. Hej maila oss nu om du behöver ett brådskande lån [REMY.CREDIT111@gmail.com]



    behöver du lite kredit eller någon finansiering? Inte tillbaka betalas av banken? Har du ett betald konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg ränta på 1%. du tar emot ditt lån inom de närmaste 12 timmarna För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]



    fullständiga namn:.........

    Land:..........

    lånebelopp:.............

    Lånlängd: ..........

    Telefonnummer:.............

    Ockupation:...........

    Månadsinkomst:....

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    EMAIL: REMY.CREDIT111@gmail.com

    SvaraRadera
  12. Gud är verkligen underbar. Herlighet vara Gud allsmäktig. kolleger jag har ett stort leende i ansiktet idag eftersom en vän till mig från kyrkan introducerade mig för ett bra och legitimt finansföretag som godkände ett långsiktigt affärslån för mig. Jag är mycket förvånad över hur detta företag hjälpte mig. detta är en ren kärlek och ärlighet. Jag trodde aldrig att det skulle finnas ett riktigt företag som erbjuder lån. Detta företag behandlade min ansökan med uppriktighet, jag blev aldrig ombedd för onödiga avgifter eller säkerheter. Det tar bara fyra dagar och mitt begärda belopp godkändes och skickades till mitt bankkonto. Jag uppmuntrar dig att kolla in det här företaget online, jag kan försäkra dig om att du kommer att vara så stolt över deras bra arbete. Jag ber också människor som behöver lån och inte vet att företaget ska lita på bör kontakta detta företag idag. de ger ditt önskade lån utan trasiga ord. info.annie_finance@yahoo.com

    SvaraRadera
  13. Trebate li zajam? Zajmove nudimo uz kamatu od 3% goda, naša garancija za kredit. Kontaktirajte nas WhatsApp: +33753926689
    E-adresa: barclaysnationwideloancompany@gmail.com

    SvaraRadera
  14. [REMY.CREDIT111@gmail.com]

    Behöver du lite kredit eller finansiering? Betalar inte banken tillbaka? Har du ett betalt konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg räntesats på 1%. du får lånet inom de närmaste 6 timmarna. För mer information, kontakta oss på [remy.credit111@gmail.com]

    fullt namn: .........
    Land: ..........
    lånebelopp: .............
    Lånets varaktighet: ..........
    Telefon: .............
    Yrke: ...........
    Månadsinkomst: ....
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    E-post: REMY.CREDIT111@gmail.com

    SvaraRadera
  15. LAN
    [REMY.CREDIT111@gmail.com]

    Behöver du lite kredit eller finansiering? Betalar inte banken tillbaka? Har du ett betalt konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg räntesats på 1%. du får lånet inom de närmaste 6 timmarna. För mer information, kontakta oss på [remy.credit111@gmail.com]

    fullt namn: .........
    Land: ..........
    lånebelopp: .............
    Lånets varaktighet: ..........
    Telefon: .............
    Yrke: ...........
    Månadsinkomst: ....
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    E-post: REMY.CREDIT111@gmail.com

    SvaraRadera
  16. Om du behöver finansiering, tveka inte att kontakta oss via whatsapp (+1-781-656-7138) eller e-post: perrywhite2016@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal försäkran om att bli finansierad för vi har en A + -betyg i finansieringen. Perry White Loan Firm (PWLF) har genom åren varit högt rankat som ett av de bästa onlineföretagen med en billigare ränta. Om du behöver finansiering, tveka inte att kontakta oss via whatsapp (+1-781-656-7138) eller e-post: perrywhite2016@gmail.com

    SvaraRadera
  18. [REMY.CREDIT111@gmail.com]

    Behöver du lite kredit eller finansiering? Betalar inte banken tillbaka? Har du ett betalt konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg räntesats på 1%. du kommer att få lånet inom de kommande 12 timmarna. För mer information, kontakta oss på [remy.credit111@gmail.com]

    fullt namn: .........
    Land: ..........
    lånebelopp: .............
    Lånets varaktighet: ..........
    Telefon: .............
    Yrke: ...........
    Månadsinkomst: ....
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    E-post: REMY.CREDIT111@gmail.com

    SvaraRadera
  19. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information. E-post: nationwideloaninvestment@yahoo.com

    SvaraRadera
  20. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information. E-post: nationwideloaninvestment@yahoo.com

    SvaraRadera
  21. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information. E-post: nationwideloaninvestment@yahoo.com

    SvaraRadera
  22. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information. E-post: nationwideloaninvestment@yahoo.com

    SvaraRadera
  23. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information. E-post: nationwideloaninvestment@yahoo.com

    SvaraRadera
  24. LAN
    Hej behöver du ett brådskande lån email oss nu för ett snabbt lån (remy.credit111@gmail.com)

    Behöver du ett brådskande lån, lånefinansierat lån, lån till lån, etc, ger vi alla typer av lån med en låg ränta på 1% och du får ditt lån inom de närmaste 12 timmarna, maila oss nu för alla typer av lån

    {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}

    Fullständiga namn:
    Land / stat:
    Lånebelopp:
    Lånets längd:
    Ockupation:
    Telefonnummer:
    Ålder:

    kom tillbaka till oss nu om ditt behov ett brådskande lån

    SvaraRadera
  25. TILLGÄNGLIGT LÅNBJUDAN UTAN UPFRONT-AVGIFTER Hej, vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 2 000,00 dollar till högst 100 000 000,00 dollar med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 30 år till en mycket reducerad ränta på 3%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: luckybensonloanfirm@gmail.com

    SvaraRadera


  26. God dag

    Behöver du ett lån för alla ändamål? Har du ett ekonomiskt problem? Bridge Finance Service garanteras genom att tillhandahålla finansiella tjänster till kunder med en förmånlig räntesats. Våra lån är enkla och snabba. Kontakta oss idag för att få det lån du behöver. Vi kan matcha alla lån med en ränta på 2% till din budget. Om du är intresserad, vänligen kontakta oss via (adrianbay0008@gmail.com)

    SvaraRadera
  27. Jag är Miroslav Gaborík med namnet 50 år gammal, Gå med mig för att tacka solen Förtroende för att jag torkade bort mina tårar, i morse fick jag ett lån på 100 000 € för att starta min verksamhet från ett legitimt företag här är e-posten att kontakta om du behöver typ av lån {suntrustfinancialhome@gmail.com} de är legitima och ärliga tack.

    SvaraRadera
  28. Kära lånesökare.

    Har du några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta låneföretag grundades mänskliga rättighetsorganisationer världen över med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om ett lån, gå tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

    Namn:
    Lånebelopp som krävs:
    Lånets varaktighet:
    Mobilnummer:

    Tack och Gud välsigne
    FÖRTROENDE
    Elena

    SvaraRadera
  29. LUCAS INVESTOR FINANCE SERVICE

    ATT:

         Behöver du pengar, är du trasig, utan jobb och har mycket dålig kredit? Har du varit i en bank eller andra finansiella institutioner och har blivit nekad ekonomisk hjälp på grund av din kreditpoäng eller för att du inte har några säkerheter? Låt nu för den ekonomiska hjälp som du letade efter är här. LUCAS INVESTOR FINANCE SERVICE erbjuder enkla och prisvärda lån till en mycket låg ränta på 2%, till alla oavsett vad din kreditpoäng är, vi ger lån till dem i behov av pengar och det finns INGEN UPFRONT-avgift som ska betalas till vårt företag, vi ger lån av olika skäl. Så oavsett anledning kan vara att du behöver ett lån eller ekonomisk hjälp, tveka inte att kontakta LUCAS INVESTOR FINANCE SERVICE för all den ekonomiska hjälp du någonsin kommer att behöva, kontakta oss via e-post och du kommer att vara glad att du gjorde det.

        Med vänliga hälsningar,
        Lucas Investor.
       (Vincentjoe1301@gmail.com)

    SvaraRadera
  30. Behöver du ett brådskande lån för att täcka dina skulder eller behöver du ett kapitallån för att förbättra ditt företag? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella byråer? Behöver du en lånekonsolidering eller inteckning? Sök inte längre eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till det förflutna. Kontakta oss via e-post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Det här är Ocean Finance-inteckningar. Vi erbjuder lån till de som är intresserade av en rimlig ränta på 2%. Utbudet sträcker sig från 5 000,00 Euro till högst 100 000 000,00 Euro.

    SvaraRadera
  31. God dag

    Behöver du ett lån för alla ändamål? Har du ett ekonomiskt problem? Bridge Finance garanteras genom att tillhandahålla finansiella tjänster till kunder med en förmånlig räntesats. Våra lån är enkla och snabba. Kontakta oss idag för att få det lån du behöver. Vi kan matcha alla lån med en ränta på 2% till din budget. Om du är intresserad, vänligen kontakta oss omedelbart via (adrianbay0008@gmail.com)

    SvaraRadera
  32. Behöver du ett säkert och osäkert lån? Investeringslån? Billån? Företagslån? Personliga lån? Internationella lån. Skicka e-post till oss om du är intresserad. E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Urgent lånerbjudande.

    Need any financial help? Personal Loans? Business loans? Mortgage Loans? Corporate loans? Agricultural and project financing? We give you loans at a 2% interest rate! Contact: (dakany.endre@gmail.com)

    Urgent loan offer.

    SvaraRadera
  33. Behöver du ett brådskande lån? som personligt lån, företagslån, affärslån, lån att betala djup, utbildningslån, vilket slags lån du söker kontakta oss nu via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Urgent lånerbjudande.

    SvaraRadera
  34. Hej mina damer och herrar.
    Jag heter Susan Benson, jag är låneförsäljare och finansiell konsult. Om du har behov av finansiell stabilitet är jag rätt person att kontakta, jag lånar inte bara ut pengar, jag ger också ekonomisk rådgivning till någon. Min högsta prioritet är din ekonomiska stabilitet, känn dig fri att meddela mig så kommer jag att vara till din tjänst 24 timmar.

    Om du har ett brådskande behov av ekonomisk förstärkning, jag är rätt person att kontakta, ger jag alla typer av lån, vare sig det är personligt lån, kommersiella lån eller om du behöver ett lån av andra skäl, kommer jag att råda dig att kontakta mina företag via {E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998} & Få ett svar på ett ögonblick.

    Mitt företag är ett omfattande finansföretag som är engagerat i att hjälpa dig förbättra din långsiktiga ekonomiska framgång.

    Funktioner & fördelar;
    ✓ Du kan ansöka om lån när som helst och var som helst.
    ✓ Du kan låna från 1 000 euro till 20 miljoner euro.
    ✓ Få ditt lån inom 24 timmar.
    ✓ Betydande ränta på 3,0%.
    ✓ Du får chansen att välja återbetalningsdatum, antingen varje vecka, varje månad eller årligen under en varaktighet av 1-30 år.
    ✓ Enkel online-applikation.
    ✓ Personlig vägledning och expertis.
    √ Finansiell rådgivning.

    Har du haft det så svårt att få ett lån från dina lokala banker eller andra finansinstitut? Och du har varit orolig för att du inte kan få ett lån? oroa dig inte mer, eftersom mitt företag har hjälpt ett stort antal individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen. När du ansöker hos oss ansöker du hos ett pålitligt företag som bryr sig om dina finansieringsbehov. Du kommer att tas hand om genom hela processen.

    För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    När det gäller finansiering är vi det bästa alternativet just nu. Gör inte ett misstag att ignorera oss. Kontakta oss nu för att komma igång.

    SvaraRadera
  35. Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån till 2% (Frank Loans Services)

    Dagens komplimang till alla här ute, Jag heter Susan Cody, jag skulle utan förbehåll rekommendera att jag arbetar med "Frank Loan Services" för alla typer av lån utan förbehåll, jag var i en finanskris och behövde ett lån på €95,000, Jag försökte nästan alla banker och Några andra låneföretag och jag kunde inte få något godkännande, då bestämde jag mig för att prova en gång till att jag kontaktade "Frank Loans Services" för att få hjälp, jag kunde säga att han är den person jag kunde lita på för att hjälpa mig fattar det bästa beslutet för mig och min familj, lyckligtvis fick jag ett lån framgångsrikt, även med eller utan säkerheter men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, pålitliga och pålitliga.

    Har du svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansinstitut? Känner du dig själv i lite problem med obetalda räkningar och vet du inte vilken väg du ska gå eller vart du ska vända dig? Vad sägs om att hitta ett välrenommerat skuldkonsolideringsföretag som kan hjälpa dig att minska den månatliga avbetalningen så att du har prisvärda återbetalningsalternativ samt utrymme att andas när det gäller slutet av månaden och räkningar måste få betalt? "Frank Loans Services" är svaret, de erbjuder lån till en mycket överkomlig ränta på 2% intresserade personer ska kontakta honom via hans e-post: k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

    Deras tjänster inkluderar utbildningslån, fastighetslån, refinansieringslån, affärslån, jordbrukslån, hypotekslån, hårda lån, billån, personliga lån, studielån, hemlån osv. Vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via hans e-post : k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

    SvaraRadera
  36. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com

    SvaraRadera
  37. Vi erbjuder brådskande ekonomisk hjälp till 3% kontakta oss via den här e-postadressen: det webbplats; https://medallonfinance.wixsite.com/finance eller företagsmeddelanden medallonfinancia@gmail.com ELLER medallonfinancia@hotmail.com för mer information

    SvaraRadera
  38. Lånekreditinstitut Rädda mig när det inte fanns något hopp (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Hej alla i det här forumet, jag är John Michael från USA, jag kan inte tro att Gud verkligen existerar förrän jag var förlossad och räddad från finansiell bondage. Jag var i en finansiell kris och behövde betala några räkningar. Jag försökte söka hjälp från banker men till ingen nytta, jag försökte också söka hjälp från internet bara för att träffa bedragare som låtsades vara privat långivare och gjorde bort mina 15000 dollar och inte fick mitt lån, inte förrän GUD presenterade mig för Mr Elijah genom en vän som räddades från ekonomiska problem och ett lån på $ 100 000,00 beviljades till honom av Herr Elijah, så jag tog hans råd och kontaktade lånekreditinstitut och inom en vecka beviljades mitt lån på $ 250 000 till mig. mitt råd till alla som söker lån med en låg ränta på 2%. Jag gör det eftersom jag är så glad att jag är ute av finansiell bondage och är återigen full av glädje och livet är lätt allt tack vare GUD och Elijah. Du kan kontakta lånekreditinstitut via (loancreditinstitutions00@gmail.com) ELLER WhatsApp: +393510483991

    SvaraRadera
  39. Lånekreditinstitut Rädda mig när det inte fanns något hopp (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Hej alla i det här forumet, jag är John Michael från USA, jag kan inte tro att Gud verkligen existerar förrän jag var förlossad och räddad från finansiell bondage. Jag var i en finansiell kris och behövde betala några räkningar. Jag försökte söka hjälp från banker men till ingen nytta, jag försökte också söka hjälp från internet bara för att träffa bedragare som låtsades vara privat långivare och gjorde bort mina 15000 dollar och inte fick mitt lån, inte förrän GUD presenterade mig för Mr Elijah genom en vän som räddades från ekonomiska problem och ett lån på $ 100 000,00 beviljades till honom av Herr Elijah, så jag tog hans råd och kontaktade lånekreditinstitut och inom en vecka beviljades mitt lån på $ 250 000 till mig. mitt råd till alla som söker lån med en låg ränta på 2%. Jag gör det eftersom jag är så glad att jag är ute av finansiell bondage och är återigen full av glädje och livet är lätt allt tack vare GUD och Elijah. Du kan kontakta lånekreditinstitut via (loancreditinstitutions00@gmail.com) ELLER WhatsApp: +393510483991

    SvaraRadera
  40. Är du intresserad av att handla bitcoin-och forex-handel där du kan tjäna 100% av din investering dagligen Om du investerar så lågt som $ 200 kommer du att få en vinst på $ 2000 efter 72 timmar. Kontakta oss via e-post: tradewithcarlos2156@gmail.com eller whatsapp: +1 (502) 2064419

    SvaraRadera
  41. Är du intresserad av att handla bitcoin-och forex-handel där du kan tjäna 100% av din investering dagligen Om du investerar så lågt som $ 200 får du en vinst på $ 2000 efter 72 timmar om du är intresserad kan du kontakta honom via e-post: tradewithcarlos2156 @ gmail.com eller whatsapp +15022064419 Jag försäkrar dig 100% säker på att du kommer att dra nytta av detta kontakta oss nu och tjäna mer pengar

    SvaraRadera
  42. Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

    business? contact us now with your details to get a good

    Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

    Do you need Personal Finance?

    Business Cash Finance?

    Unsecured Finance

    Fast and Simple Finance?

    Quick Application Process?

    Finance. Services Rendered include,

    *Debt Consolidation Finance

    *Business Finance Services

    *Personal Finance services Help

    Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
    Call or add us on what's App +91-7428831341

    SvaraRadera
  43. HELLO
    the viewer is here to share my testimonial on how I finally joined the Illuminati hood and became RICH, FAMOUS AND POWERFUL, I did my best to become a member of the hood but I was ripped off several times , before finally coming across a testimony on the net so I contacted the agent, I was so afraid that he would ask me a lot of money before I could join the hood but to my surprise he only asked to buy the items I made and today I am so happy to tell the world who is wealthy and has been able to build many businesses with it all, I have the sum of 20 million dollars on my personal account and i am also known worldwide with the affairs which have been entrusted to me by the Illuminati and which also have the power to do what i want ... I know a lot of people can be on my way and seek help here is their
    official email: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    ICQ 757580619
    www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
    Beware of scammers, and you must be above the age of 18.
    WhatsApp contact +3197005033695

    SvaraRadera
  44. HELLO
    the viewer is here to share my testimonial on how I finally joined the Illuminati hood and became RICH, FAMOUS AND POWERFUL, I did my best to become a member of the hood but I was ripped off several times , before finally coming across a testimony on the net so I contacted the agent, I was so afraid that he would ask me a lot of money before I could join the hood but to my surprise he only asked to buy the items I made and today I am so happy to tell the world who is wealthy and has been able to build many businesses with it all, I have the sum of 20 million dollars on my personal account and i am also known worldwide with the affairs which have been entrusted to me by the Illuminati and which also have the power to do what i want ... I know a lot of people can be on my way and seek help here is their
    official email: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    ICQ 757580619
    www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
    Beware of scammers, and you must be above the age of 18.
    WhatsApp contact +3197005033695

    SvaraRadera
  45. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera
  46. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
    behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
    Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
    vi har ett lån till dig ..

    SvaraRadera
  47. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
    behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
    Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
    vi har ett lån till dig ..

    SvaraRadera
  48. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera