27 januari 2014

Att sälja begagnade prylar


Gick igenom min och tjejens gamla elektronik prylar samt lite annat igår och hittade en hel del som vi kunde lägga ut på blocket samt tradera för att få in lite mer pengar. Saker som dessutom inte ens används eller har blivit använda på flera år. Lyckades få fram iallafall 7 stycken telefoner som man använt under åren.
Vi pratar om

  • Telefoner
  • Bärbara Datorer
  • Gamla spelenheter
  • Hårddiskar
  • Balklänningar 
På t.ex. tradera får man iallafall ett par hundra för en fungerande telefon, blocket får man generellt lite mer för de dyrare sakerna. 
Dessutom så finns det en hel del pengar att spara genom att köpa begagnat även om det givetvis finns risker när man köper av privatperson och företag för den delen . 
I rådande stund har vi lagt upp annonser för cirka 8000 kronor vilket om allt säljs skulle vara ett bra tillskott för kassan i Februari månad. 

Hur gör ni med gamla saker? Ligger det på en vind och skräpa eller bruka ni sälja sånt ni inte använder?

Mvh

1 kommentar:

  1. Jag hade en period då jag sålde och köpte rätt mycket på nätet. Ofta kunde jag använda sakerna ett par månader (tills de inte var nya och roliga längre) och sedan sälja dem vidare till samma pris. Det här var ett par år sedan och jag tror det blir svårare och svårare att fynda när allt fler handlar på nätet men det klår ju nyköp varje dag.

    Nu handlar jag mest, då jag försöker undvika att köpa saker jag inte behöver finns det inte mycket att sälja av, men vilka priser det är på saker begagnat. Köpte i princip hela möblemanget till 60 kvadrat för priset av en billig IKEA-soffa. Kläder är också billigt billigt ibland, märkeskläder i nyskick av förra årets snitt eller liknande som går för 20-40 spänn.

    SvaraRadera