2 april 2014

Hotellvistelse, går det att spara pengar? #snålmånad

Snålmånaden rullar på och de flesta deltagare verka ha dragit igång just sin utmaning. Själv har jag som flera tidigare har kunnat läsa dragit igång min snålmånad den 25 mars p.g.a lön.
Såg dessutom att snålmånaden har letat sig in i Dagens Industri. På baksidan i dagens (onsdag) upplaga. Riktigt kul.

För att hålla nere mina kostnader p.g.a. hotellvistelse så har jag tagit med mig nudlar samt makrill(3 pack för 10 kr) och protein för Träningens skull. Dessutom får man en summa om man är medlem på hotellet som går att handla för. I mitt fall blev det en macka samt en frukt. Blir perfekt att äta så att man slipper en dyr måltid på hotellets restaurang. Imorgon blir det frukost som ingår.

Problematiken blir lunchen beroende på tillgång på något billigt eftersom matlåda är svårt att använda sig av.
I mitt fall blev det att äta ute, vilket gör att dagen slutar på 105 kr. Långt över planerade 31 kr men gårdagen så blev jag bjuden på både lunch samt att nån(denna nån ingår inte i hushållet) hade lämnat en halv pizza i kylen som gick att äta.
Morgondagen blir billig och jag planera att äta nudlar.

Summan hittills denna veckan blir 125 kronor på 3 dagar.
Följande dagar gäller det att minska ännu mera!

Hur gör du när du bor på hotell?

Mvh

4 kommentarer:

 1. Jag brukar tömma minibaren och fylla den med lite mat som jag handlar i någon livsmedelsbutik i närheten av hotellet. Lite sallad med ost och skinka eller annat som inte behöver värmas.

  Värdekupongerna eller liknande som man får är som du säger bra att använda annars brukar jag inte vilja sponsra hotellet utöver det. Iaf inte under snålmånad. ;)

  Mvh DF

  SvaraRadera
 2. Jag har ett litet 'kit' med mig på hotel med skoputs (något man hinner när man är på hotel men inte hemma) vilket gör att skorna håller längre. I detta kit finns även en fällkniv och en potatisskalare vilken kan användas när man tex vill köpa ett kilo morötter att knapra på. Har den tveksamma förmånen att resa rätt mycket med jobbet så brukar få en kupong på 150 kr vilket räcker för att köpa en sallad eller räkmacka med tillbehör till lunch:-) Ibland blir det ju lunch ute av sociala skäl men en vanlig månad brukar jag vara ganska nöjd med detta ändå för det blir nästan alltid pengar över från traktamentet trots att detta är lågt.

  SvaraRadera
 3. Dubbel cheeseburgare på Gyllne Måsen för 20 kr räcker väl som lunch när man ska snåla?

  SvaraRadera
 4. För mig väntar hotellvistelse kommande vecka inklusive en del uteätande. Har jag inget inbokat på kvällarna burkar jag passa på att hålla igen på ätandet faktiskt, bara ta någon misosoppa (lätt att packa ned) eller liknande.

  SvaraRadera