6 april 2014

Inflation bland ekonomibloggare?


Andra söndagen i utmaningen Snålmånaden och vad kan vara bättre än att sitta och lyssna på sparpodden samtidigt som man läser igenom vad som har skrivits på de bloggar som själva deltar.

Förutom att läsa de senaste inläggen som människor har gjort om Snålmånaden så sitter jag själv med en enorm blogglista med över 70 stycken ekonomibloggar där det är varierande grad uppdateras regelbundet.
Det hela fick mig att reflektera över det stora antal bloggar som dragits igång på senare år. Ser man dessutom på många av de nya bloggarna (Runt 1-2 år) så tenderar många att antingen minska antal inlägg alternativt upphöra att skriva.

Givetvis så har jag några bloggare som jag följer mer intensivt, för att slippa läsa igenom den stora mängd som existerar alltför ofta. De som skriver bra och tillför läsaren med något extra kommer till slut att få iallafall min uppmärksamhet.Jag själv har snart haft bloggen i 1 år, försöker att skriva en hel del relevanta inlägg. Givetvis främst mot min privatekonomi men även lite annat. Förhoppningsvis finns jag kvar här på bloggen vid samma tidpunkt nästa år

Förra året hade vi en rejäl uppgång på börsen vilket säkert locka en hel del att börja blogga. Möjligen att man skriver mycket "när det går bra" men betydligt mindre "när det går dåligt"

Jag tror också att det kan finnas andra anledningar som gör att man slutar att blogga, t.ex. familjerelaterade orsaker och jobb.
En av anledningen varför jag kommenterar en hel del på bloggar är för att minska risken att människor väljer att inte fortsätta skriva av den anledningen att ingen läser deras bloggar.


Jag rekommendera ni som är intresserade av att läsa en hel hög med bloggare att titta in på 40%20 blogglista. Här hittar vi bloggare som uppdatera regelbundet till andra som inte har skrivit ett inlägg på flera år. Det som gör att det är så intressant att följa många bloggare är att ämnet Ekonomi är så brett och därav gör att man kan vinkla sin blogg på ganska många sätt för att intressera läsaren.

Nackdelen där ute är att det existerar en rad "bloggare" som enbart skriver inlägg för att rekommendera olika tjänster och företag.Så har vi inflation där ute? Absolut inte! Fler folk som skriver ger förhoppningsvis fler individer som skaffar sig en sund ekonomi.Mvh

7 kommentarer:

 1. Jag funderar ibland på om jag bidrar till denna inflation, och kan ibland ifrågasätta mig själv varför jag bloggar. Jag uppdaterar sällan, och jag sitter inte på någon kunskap (inom ekonomi i alla fall) som är värd att dela med sig. Men bloggande är bra som en dagbok, och gör ens val spårbara. Förhoppningsvis skriver man tillräckligt ofta och "igenkännande" för att besökare ska återkomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också på idén om dagbok och att skrivandet gör att man kanske tänker igenom sina beslut en extra gång. Om någon sedan är intresserad av att läsa så varför inte.

   Radera
  2. Ungefär så resonerar vi. Ganska ofta upptäcker vi nya tankar och får värdefulla insikter medan inläggen skrivs. Ännu oftare får vi bra tankeställare av läsare som kommenterar.

   Radera
 2. Jag tycker det ska bli intressant att se vilka bloggare som finns kvar efter nästa längre bear-period och hur de hanterade nedgången. Det är mycket mer intressant än en marknad där i princip alla aktier ökar i pris. Hoppas själv finnas kvar i många år framöver.

  När du ändå håller på med blogglistan kan du ju passa på att länka tillbaka till min blogg förresten. :)

  Mvh DF  SvaraRadera
 3. Det finns en del bloggare men å andra sidan är det ju en viss skillnad mellan tex denna blogg. Familjen Fri, Köpstoppsbloggen, Per Penning, Åga min tid, Lundaluppen mfl. Alla skriver om ekonomi på ett eller annat sätt men med helt olika ingångar. Jag tycker det är befriande att läsa hur personer kan komma från så många infallsvinklar men ändå dra samma slutsatser. Mindre konsumption + mer investering = mer frihet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att läsa alla de här bloggarna hjälper oss att bredda vår infallsvinkel. Vi lär oss ständigt och det är en väldigt rolig resa att göra med likasinnade!

   Radera
 4. Jag startade min blogg för bara en månad sedan och är helt förundrad över att det finns så många ekonomi-bloggare. Det är fantastiskt kul! Själv startade jag min blogg först och främst för att få en ordentlig spark i röven, att verkligen komma igång med mitt sparande på allvar! Men jag ser det också som en läroresa på många sätt, jag lär mig något nytt varje dag om sparande och investeringar, dels genom egna reflektioner men också genom andra inspirerande bloggar. Jag har t.o.m gått och köpt böcker om företagsledare, investeringar och sparande, något som inte fanns på tapeten för bara 6 månader sedan.! (då jag hellre köpte veckotidningar;)
  Bloggen är ett fantastiskt verktyg och så länge jag själv ser resultaten av mina sparframgångar kommer jag fortsätta!

  SvaraRadera