25 maj 2014

"Min budget är inte din budget" Jag antar utmaningen!

Ja som flera säkert har läst så drog Köpstoppsbloggen igång en utmaning om att man skulle redovisa sin egna budget. Jag har tidigare redovisat min budget ett antal gånger men gör det igen men den här gången har jag enbart kört på min grundlön utan några rörliga delar.
Utgifter som inte inkommer månadsvis är givetvis inräknade t.ex. radiotjänst samt bolån.

Förutsättningarna är: Bor med min flickvän i en större bostadsrätt (3a) i en mindre kommun. Vi har varsin ekonomi och delar lika på kostnader som berör oss bägge som boende samt mat.


Mvh

7 kommentarer:

 1. Hej trevlig blogg!
  Gick igenom din budget för att jämföra med min.
  Får dock inte samma siffror på utgifter som du har fått. Jag får 9574,5:-

  Gillar även din ränta! Riktigt lite?!

  SvaraRadera
 2. 3500:- kronor på bilen??!!

  Seriöst, flytta närmare jobbet.
  Sedan var bostadskostnaden riktigt låg, men jag brukar alltid säga att man skall ta med resekostnaden i bostadspriset och bränner både du och flickvännen lika mycket på transport.. .. Man får mycket boende för 11-12'000kr i månaden.

  I övrigt en väldigt tight och fin budget Ganska lik min egen när jag var singel fast jag hade inte bil utan lade dom pengarna på nöje istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor så nära som det är möjligt om man nu inte räknar in att bo i skogen nånstans långt ifrån civilisationen.
   Vad gäller bilkostnaderna så är det enbart jag som betalar för bilen Sambon fyller på lite drivmedel ibland men annars så är det jag som står för kalaset.

   Mvh

   Radera
 3. Imponerande låga siffror på boende, mat och nöje.

  Själv lägger jag ca 4000 kr på mat varje månad men jag resonerar så att genom att äta ute en del och inte laga mat så spar jag tid som jag kan använda till att jobba då jag jobbar dubbla jobb.

  Jag bor också precis vid mitt jobb vilket innebär att jag inte behöver bil och de kostnader som bil medför. Dock betalar jag mycket mer för mitt boende än vad du gör.

  Lycka till med sparandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller matlagning och äta ute så tycker jag du resonera rätt i och med du faktiskt sparar tid som inbringa pengar. Sen så ska man vara medveten om att man kanske få vara lite mer uppmärksam vad man äter ute ur ett nyttighets perspektiv.

   Mvh

   Radera
 4. Hej du är på rätt spår med en balanserad budget. Men du får klart underkänt för dina placeringar inte ett rätt där tyvärr. Kolla t.ex duktige ägamintids blogg för placeringstips.

  Mvh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller dels med dig, men för stunden så tror jag på bolagen även om jag bör leta mer stabila utdelningsbolag än t.ex. starbreeze.
   Sen så kan man alltid kopiera och följa t.ex. ägamintid men lär man sig något då?

   Mvh

   Radera