2 augusti 2015

Lägenheten är såld!

Längesen det skrevs något vettigt på bloggen och det har sina förklaringar, det har hänt en hel del sen sist. Sommaren blev inte som jag hade planerat det, med sommarjobb och annat.

Först och främst så såldes lägenheten i juni med överlåtelsedag den 1 oktober, vilket innebär att det kommer krävas några flyttlass framöver.
I ett tidigare inlägg så skrev jag om köksrenoveringen vilket nog var den med lönsamma investeringen vi har gjort med tanke på resultatet.

Det hela började med att grannen i trappen bredvid sålde sin på samma våning och med likadan planlösning. Nyfiken som man är så hörde man av sig för slutpriset och fick responsen att de som kom tvåa i budgivningen fortfarande letade efter boende. Det ena ledde till det andra varav kontrakt skrev 1 vecka senare på ett högre belopp motsvarande mer än det dubbla inköpspriset.

Till skillnad från många andra så har vi alltså sålt vårt boende utan att hitta något nytt. Just nu är marknaden helt värdelös med få objekt och stigande priser. Vi har några alternativ med hyresrätt tills vi har hittat där vi vill bo framöver. Man köper ju främst läget och det har vi inte riktigt hittat än.

Enbart vinsten ger oss ett spelrum utan övrigt insatta kapital en budget på dryga 1.4 miljoner med 15 % kapitalkrav. Inga stockholmspriser/vinster men hyfsat bra för en liten stad som vi bor i.

I övrigt så har jag blivit pappa till en liten flicka, som kom till världen lite för tidigt i vecka 34 men hon mår bara bra, mer om det i ett annat inlägg.

Ha en god fortsättning på söndagen!

12 kommentarer:

  1. Grattis till lägenhetsförsäljningen,men framförallt för ditt lilla barn.
    Mvh

    SvaraRadera
  2. Kul, kul, kul! Grattis till allt!

    SvaraRadera
  3. Gratulerar till nykomlingen och vinsten. Vi själv renoverar just nu köket och går i säljtankar. Instämmer med att objekten är få i Stockholm i alla fall under 3 miljoner. Vi fundera på flytt till annan stad där man får mer för pengarna, men då måste man hitta jobb också.

    //Havrebollen

    SvaraRadera
  4. Stort grattis till försäljningen och till dottern!! :)

    SvaraRadera
  5. Grattis till nytillskottet i familjen och till försäljningen! Tycker att det verkar bli vanligare och vanligare att folk säljer först och köper sedan. I alla fall här i Stockholm. Kanske är de rädda för att behöva bli stående med två lägenheter och ev dyra brygglån under en period...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Själv satte vi oss i en hyresrätt Marklägenhet. Precis lagom för oss

      Radera
  6. Gratulerar till barnet och till en bra försäljning.

    SvaraRadera