4 december 2018

Tessin - erfarenheter?


Februari 2016 fick jag mitt första epost från Tessin avseende ett projekt "slutsålda radhus mitt i mälardalen - Etapp 1"
För er som inte vet vad Tessin är använder bolaget följande ord för att beskriva sig själva.
"Tessin är en tjänst för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. På Tessin kan du som investerare, tillsammans med andra, investera i olika typer av fastighetsprojekt och samtidigt få en bra avkastning på ditt kapital."

Sen 2016 har ett antal erbjudande från Tessin skickats ut utan att jag har gjort någon investering, även om det finns ett visst intresse så är summan för investering ganska stor, över 50000 kr är inte ovanligt. Med hänsyn till att sprida riskerna så krävs det en ganska stort sparande för att jag ens skulle överväga att investera. 

Jag konstatera också att där finns ett antal investerade projekt som har statusen "inställd utbetalning" Något företag hade gått i konkurs och i något fall så var det pågående försäljningar som gjorde att utbetalning blev inställd. 
Med hänsyn till bostadsmarknaden så är kanske inte premium lägenheter i Stockholm något jag hade lagt mina pengar på. 

Är det någon som har investerat genom Tessin? För egen del så lockar nog hyresfastigheter mer som jag tog upp i ett inlägg för många år sen. 


1 kommentar:

 1. Hej,
  Jag har investerat i 3 olika projekt på Tessin, med varierande resultat.
  Första projektet så gick bolaget i konkurs.
  Andra projektet blev ett halvår försenat, men jag fick iaf tillbaka pengarna för ett par veckor sedan, och de fick dessutom betala straffränta till mig på tiden de dragit över.
  Det tredje projektet har det framkommit nu att företaget är nästan konkursmässigt, så de pengarna räknar jag också som förlorade.
  Så det har blivit en väldigt dyrköpt läxa för mig att försöka diversifiera mina placeringar genon onoterade fastighetsbolag.

  Jag har inget emot Tessin som sådant, det är en bra plattform. Men man måste vara väldigt medveten om att det är betydligt högre risk än "vanliga" noterade börsbolag.

  Mvh
  Peter

  SvaraRadera