26 augusti 2013

Funderingar avseende aktiemäklare!

Har genom åren haft en rad olika alternativ där jag köpt aktier men även fonder.
Det började genom Handelsbanken där det blev lite aktier i form av Boliden och Volvo innan man visste bättre. Lyckades iallafall få vinst på mina aktier inklusive det dyra Courtaget som man betalade utan att veta bättre.

Skaffade tillslut både Avanza och Nordnet samt Aktieinvest. Har främst använd Avanza och deras pris som medlem i Aktiespararna där det kostar 29 kronor per order (eller 0.055%)

För en tid sen så införde Skandiabanken som jag tycker är mer en tradionell bank ändrade priser vad gäller handel med värdepapper.
8 kronor eller 0.25 % i deras Mini-plan som dessvärre enbart gäller Large-cap listan. Ska man handla nån annanstans så är det 18 kronor alternativt 0.25 %.
För mig är det ett intressant alternativ eftersom jag har Skandiabanken som bank.
Det som gäller nu är att se hur stora poster man kommer köpa för att jämföra var det bli billigaste, har dessvärre inte testat på depån hos Skandiabanken. En fördel om den är lika lätt som hos Avanza.

Var köper ni Aktier/fonder nånstans? och hur stora poster?

10 kommentarer:

 1. Handlar hos Avanza. Har aldrig egentligen övervägt något annat och är nöjd med dem (trots nya hemsidan). Har inte börjat handla med aktier ännu, förutom några småköp (fick betala 99 kr i courtage p.g.a. jag hade konto som premiekund). Jag köper f.n. fonder för 3 500 kr/mån. Från nästa månad blir det 6 000 kr/mån. När jag lärt mig mer går jag över till aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad betalar du i Courtage nu? Antar att du har gått ur som Premiekund?
   Aldrig använd den gamla sidan, fördelar och nackdelar jämfört med den nya?

   Radera
  2. Jag är inte med i Aktiespararna så som nybliven "baskund" betalar jag 39 kr i minicourtage. Det har funnits en del kritik i olika forum mot den nya sidan, men jag tror på sikt att det bara är en vanesak. Men som redan påpekats nedan så måste de fixa sökfunktionen, den fungerar inget vidare.

   Radera
 2. Svarade på din kommentar, men kan svara snabbt här också; Avanza, absolut minst för 5 000 till courtage 39 kr, men skall försöka hålla mig på köp >10 000 för att få ner courtageprocenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte funderat på att gå med i Aktiespararna/Unga Aktiespararna för att få ner Courtaget till 29 kronor?

   Radera
  2. Nu vet jag inte din ålder men ett medlemskap i Unga Aktiesparare kostar 225 kronor. Vilket gör att man efter 23 köp alternativ sälj är b/e om man jämför Courtage om man är medlem eller ej.

   Radera
 3. Avanza tycker jag är bra. Men jag gillar inte deras nya säjt. Jag klarar inte av att bli frustrerade när jag handlar aktier. Sökfunktionen suger. Kollar vad man får upp när man söker, var är själva aktien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om sökfunktionen, irriterande när man söker på en aktier så hittar den inte den. Men man lär sig efter ett tag hur man hittar respektive aktier.

   Radera
 4. Avanza. Tycker de är överlägset bäst på det mesta. Och gillar verkligen deras nya sida, trots att den har lite barnsjukdomar fortfarande.

  SvaraRadera
 5. Hej på er!

  Kul att ni diskuterar oss och vår nya sajt.

  Jag vill bara informera om att vi tar till oss av den feedback vi får in och vi är inte alls nöjda med sökfunktionen som den fungerar idag. Vi kommer att se över denna under hösten tillsammans med mycket annan feedback vi fått in.

  Har ni synpunkter eller förslag så är det bara att kontakta oss i valfri kanal så tar vi det med oss!

  /Daniel, Avanza Bank

  SvaraRadera