2 augusti 2014

Underhållning på tv

Med hänsyn till att man de facto betalar Tv-licensen så går det ju inte undvika att man då och då faktiskt kolla på tv och de program som erbjuds både på de statliga kanalerna men samtidigt även kanaler som Tv3 och kanal5.

Några program som man då och då kollar på som för mig är underhållande men har lite "ekonomi" i sig.

Lyxfällan: Ja ingen har väl undgått alla säsonger av tv programmet lyxfällan som får en att tro att man faktiskt är en Einsten. Lagom underhållande att se alla idioter som faktiskt resonera som de gör, men hänsyn till den situationen de befinner sig i. Sen kan man ju de facto undra hur fan man lyckas få 1 miljon i blancolån.
Givetvis om det finns en poäng i programmet så är det dessvärre så uppenbart att många av lånen/försäljningarna är uppgjorda mot lite tv reklam på bästa sändningstid.

Superspararna: Fjärde avsnittet av kanal5s program Superspararna sändes i veckan och tydligen tyckte kanal5 att det låg i tiden att visa lite tjuveri, miljömedvetenhet och helt enkelt lite snåla människor, 2 år efter att programmet spelades in. För några supersparare är de icke!


Där ute finns det även en uppsjö av dokumentärer, somliga är mer mot börsen medan andra är mer inriktade mot privatekonomi.

Konsten att bli miljardär - Berättelsen om Alexander Vik

To big to Fail youtube länk


2 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är en politisk problem. Svensk tradition är att låta parter ingår avtal och inte lägga sig i i det. Det funkar bra om förhållande mellan de olika parter är balanserat.
  Jag tycker dock att om det är ett problem för samhälle och om det finns en obalans mellan de olika parter borde staten agera.
  Det finns en del länder där det finns mer krav för att få lån. Bl. a kopplat till inkomst och amortering. SMS-lån (Payday loan) är ganska specifik på de länder där det finns den tradition (dvs mindre inblandning av staten).
  Det finns tydligen flera obalans: Låntagare har tydligen inte kunskap om vad det innebär och om vilka möjligheter de har för att eventuellt lösa en akut problem.

  SvaraRadera
 2. Butiker och företag är duktiga att fresta med sina räntefria avbetalningsmöjligheter och det är förödande i kombination med de som inte fattar att det inte är särskilt smart att samla på krediter...

  När det gäller program med ekonomianknytning på tv så efterlyser jag verkligen en vettig programserie utan baktanke att skapa freakshow och behov av skämskuddar.

  SvaraRadera