16 mars 2014

Projekt! Att lyckas genomföra en snålmånad!

Många har säkert läst Miljonär innan 30 och hans perioder av snålmånader. Jag skrev tidigare ett inlägg om det hela men av olika anledningar så lyckades jag inte genomföra en riktig snålmånad.
Nu tog Sparpodden upp frågan som Finnanskvinnan hade skickat in om hur lite kan en människa leva på, vilket gör det hela mer aktuellt.

Problemet från min sida är att försöka övertala flickvännen att det inte ska spenderas nåt under en månad. Vi håller dessutom på att renovera lägenheten. Nu är det mest akuta gjort och vi har inga planerade kostnader innan sommaren men många små saker blir i längden dyrt. (En snygg hall möbler, en ny vas osv)
Att ge fan i det där tuggummipaketet, läsken eller fika på jobbet

Lösningen som jag tänker mig är att gemensamt med flickvännen lägga upp en budget för April månad med hänsyn till lönedagarna d.v.s. 25-25 respektive 27-27. Att gå igenom varenda utgiftspost och bestämma vad vi tror vi klara oss på.
Självklart kommer jag att få kompromissa över nivåerna då jag tror att jag kommer vilja ligga betydligt lägre.
Vi har i dagsläget en välfylld frys som vi skulle kunna klara oss länge på men det skjuter enbart problemet framöver.

Nöjen? Att skippa allt onödigt och plötsligt uppkomna utgifter blir realiteten för oss både.
Användandet av kort? En lösning kan vara att enbart köra med kontanter och lämna korten hemma, dock så är man mer sårbar ifall nåt händer.

Har ni tips att dela med er?

Det hade annars varit intressant om fler bloggare hakade på en snålmånad för att se vem som lyckas bäst (medveten om att situationen är olika för varje individ) Någon som antar utmaningen?

Mvh

Ps! för er som missat!


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Väldigt kul med en snålmånad. Jag är på utmaningen! Blir lite utmanade med påskledighet också. Hoppas fler hakar på :)

  MVH
  Utdelningsdagboken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Precis som du säger så kommer påskledigheten att ställa lite högre krav, men det ska vi klara!

   Läs igenom mitt inlägg om regler för att vara på samma spelplan. Så att vi inte börja jämföra äpplen och päron.

   Mvh

   Radera
 2. Jag antar utmaningen! :D Tuffaste för min del blir drickor och energidrycker då jag lägger runt 1K kr/månad på dessa (rodnar). Sen som du sa det där tuggumipaketet där, det där äpplet på ICA fast det finns gratis på jobbet osv osv. Sen får det ju bli alkoholfritt hela månaden (eventuellt ett billigt rödvin en helg).

  Tror starkt på kontanter till jobbet, bara ta med så mycket som man vet man behöver (brukar ofta köpa Tonfisk och sallad till lunch) så det inte finns utrymme för den där onödiga drickan.

  Kör vi detta inklusive hyra? Lite orättvist för dem som har villa med lån osv när en annan hyr för 3800 kr/månad inklusive allt :P Vi kanske borde exkludera hyra, el, vatten och värme?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag återkommer med ett inlägg vad gäller regler, Ta en titt och kom med synpunkter!

   Mvh

   Radera