4 januari 2014

Renovering! En massa utgifter eller?

Står i skrivande stund med att renovera lägenheten. Vilket egentligen inte rimmar alls med min plan för 2014, vad gäller utgifter. Jag ser det dock som en möjlighet att öka värdet i lägenheten.
Spenderade idag 2387 kronor på laminatgolv från Bauhaus, har aldrig lagt golv förr så ska bli spännande.
Laminatgolv från Bauhaus
Dessvärre så har jag minst 40 kvm till som det skall läggas golf på.
Jag ser kostnaderna bara springa iväg. Planen är att ta ett rum i taget och ser till att det finns täckning för allt som köps.
Vi ska även renovera köket framöver men som det ser ut just nu så har vi inte pengar till det varav vi väljer att fixa det som är billigare.

Ett nytt kök är en alldeles för stor kostnad även om det skulle höja värdet oerhört. Bara genom att måla om så har vi höjt värdet på lägenheten då vi köpte billigt från ett dödsbo.

Prioritet Renovering

Kök 2/10
Måla 9/10
Golv 7/10
Ny Garderob 6/10
Ny Soffa 4/10

Givetvis gör vi det mesta själv, men saker kostar oavsett om jag eller en målare håller i penseln!

Vad är era tankar om renovering? Är det värt att lägga ner en del pengar?


Mvh

1 kommentar:

  1. Det kostar pengar att renovera en lägenhet och ännu mer att renovera ett hus...

    Jag tycker det är värt att renovera så man trivs med att bo där själv. om man nu planerar att stanna där. Däremot måste man vara medveten om att bara för att man lagt 150 000 SEK på renoveringar är ingen garanti för att lägenhet är värd så mycket mer eller ens lika mycket som när man köpte dem även om banken gladeligen lånar ut mer pengar till renoveringar.
    Har en släkting som trodde att lägenheten steg i värde med renoveringens kostnad *2 och hon blev ganska besviken när hon precis fick tillbaka vad hon betalade för den efter att mäklarens arvode och övriga kostnader var dragna. Dvs renoveringarna på ca 100 000 SEK var i det läget inte värda något alls!

    Lycka till och glöm inte att ta en paus mellan varje rum du renoverar annars kommer du tröttna! Och gör det ordentligt måla verkligen alla foder, byte eventuella uttag och knappar som är dåliga annars kommer du ångra dig...

    SvaraRadera