14 januari 2014

Studier på distans!

En ny termin är på ingående, har precis skrivit in mig på 2 stycken 7.5 poängs kurser för att komma ett steg närmre en kandidatexamen i Ekonomi.
Har under hösten läst en del redovisning samt marknadsföring. 

Nu ska det läsas både makro samt teori i mikroekonomi.
Givetvis behövs det en hel del kurslitteratur, i snitt gäller det runt 2000 kronor per termin, försöker hålla nere kostnaden genom att köpa begagnat. 

Framöver blir det att fortsätta hålla 100 % studietakt med undantaget för C-uppsatsen där jag är osäker på hur jag skall gå tillväga med tanke på mitt arbete.

Jobbar och pluggar du samtidigt? Erfarenheter?


Förövrigt så har SBAB sänkt sparräntan.

Mvh
Specialistofficeren

6 kommentarer:

 1. Spännande! Det låter som en riktigt bra plan. Kan du berätta mer om planen? Hur går det till och hur lång tid räknar du med att det kommer att ta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om allt går som det ska, så har jag en Kandidatexamen i ekonomi med inriktning redovisning sommaren 2016, då är det med 100 % i studietakt. Jag har även möjligheten att läsa halvtid d.v.s 50 % men då är jag inte klar förrän 2017-2018 beroende på hur jag lägger upp det.

   Radera
 2. Jag har de senaste åren jobbat och pluggat om vartannat. Då jag inte kunnat styra över mina arbetstider och det egentliga fokuset har legat på att vara student har jag inte lyckats försörja mig på arbete under studietiden. Däremot har jag lyckats spara undan lite pengar samtidigt som jag studerat/jobbat. (Så jag hade kunnat ta halvt studielån.)

  Jag tror att den tiden jag arbetade mest var under uppsatsen, men det beror på vilka mål man har. Vårt mål var att bli godkända och det blev vi men jag vill inte visa upp uppsatsen för någon arbetsgivare så att säga.

  Skulle jag göra om mina studier skulle jag definitivt arbetat mer och inte gå ner i arbetstid under uppsatsen om jag inte ville gå all in och använda den som reklam till mitt CV.

  Ang. böcker finns mycket på skolans bibliotek och allt är inte heller obligatoriskt att läsa. Enskilda kapitel arbetas snabbt genom eller scannas till pdf, gör vissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag i rådande stund inte möjlighet att gå ner i antal timmar jag jobbar. Därav blir skolan lidande. Kommer dock fortsätta som jag gör.
   Jag kör allt på distans vilket gör det svårare att komma åt skolan bibliotek varav jag ibland får köpa några böcker.

   Radera
 3. Jag har fortsatt att studera paralellt med mitt arbete ända sedan jag fick mitt första riktiga jobb för 13 år sedan. Jag tycker att det är enormt givande rent personligt och dessutom är det oftast ämnen som jag har nytta av i min tjänst. En annan bonus är att det är ett bra sätt att nätverka, man träffar intressanta människor helt enkelt. Jag har dessutom fördelen att arbeta på ett bibliotek så jag behöver sällan köpa kurslitteratur. Skulle jag vilja ha kurslitteratur kan jag få den betald av min arbetsgivare, har du kollat om det är möjligt för dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker precis som dig att det är mycket givande på ett personligt plan. Mer kunskap och dessutom kanske värt i en framtida karriär.
   Att få betalt av arbetsgivaren har jag funderat på men då ska utbildningen vara av den art att man har nytta av den i arbetet. Vilket jag idag har svårt att se. Kanske om jag får andra arbetsuppgifter att man kan dra den parallellen. Definitivt nåt man få ha i åtanke under åren som går.

   Radera